Barion Pixel
 

Legnézettebb filmjeink 2020–2022

Az elmúlt 2 év során rengeteg filmet néztetek nálunk, válogatásunkban most összeszedtük azt a 10+2 filmet, amit a legtöbben és a legtöbbször néztetek meg.

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre : Horvát Lili második nagyjátékfilmjében valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. A film főszerepeiben Stork Natasa és Bodó Viktor.

Élősködők: Bong Joon-ho filmje az első nem angol nyelvű film, ami a legjobb film Oscar-díját nyerte el, benne Ki-taek és családja irigykedve nézik a Park család fényűző életmódját, és ördögi tervet eszelnek ki, hogy a közelükbe férkőzzenek.

A szobalány: Park Chan-Wook (Oldboy) kosztümös erotikus thrillerre a Cannes-i Filmfesztiválon mutatkozott be. A filmben egy szerelmi háromszög bontakozik ki egy szélhámos, egy zsebtolvajnő, és egy japán úrnő között.

Eszeveszett esküvő: Eric Toledano és Olivier Nakache filmje az elmúlt évek egyik legemlékezetesebb francia vígjátéka, amely a rendezőpáros más filmjeihez hasonlóan (Életre valók, Samba, Különleges életek) nemcsak szórakoztató pillanatokat, hanem szeretettel teli karaktereket és felejthetetlen élményt nyújt.

A négyzet: Cannes-ban Arany Pálmát nyert ez a könyörtelenül abszurd humorú társadalmi szatíra, melyben Ruben Östlund rendező (Lavina) óriási tablót mutat a nézőknek, a nyugat-európai értékekről és azok válságáról.

Eszeveszett mesék: Semmihez sem hasonlítható filmélményt nyújtó Oscar-jelölt vígjáték Pedro Almodóvar produceri közreműködésével. A filmben 6 különálló történetet láthatunk, országúti üldözésről, hűtlenségről, mérgezésről, és polgári engedetlenségről, amelyek közös témája a bosszú és a katarzis.

Bolti tolvajok: Oscar-jelölt, lélekemelő alkotás arról, hogy mi is a család és az igazi, önzetlen szeretet. A film Horvát Lili válogatása-ba is bekerült: “Lenyűgöző szerkezetű, ritka intelligens film.

Frances Ha: Noah Baumbach vígjátéka Greta Gerwig főszereplésével a New York-i huszonévesek útkereséséről és mindennapjairól kifinomult, hiteles és szerethető stílusban.

Ifjúság: Paolo Sorrentino (A nagy szépség, Silvio és a többiek) filmje gyönyörű tájakon egy alpokbeli gyógyfürdőben játszódik, benne két híres, a 80-as éveiben és a művészi karrierjük végén járó barát halandóságról, szerelemről és kreativitásról elmélkedik.

Mindenki tudja: Az Oscar-díjas rendező Asghar Farhadi (Nader és Simin – Egy elválás története, Az ügyfél) feszes thrillerében Laura testvére esküvőjére utazik vissza családjával Buenos Airesből spanyolországi szülőfalujába. A látogatás azonban alaposan felforgatja az életét, és választás elé kényszerül férje és egykori szerelme között.

+1 Portré a lángoló fiatal lányról: Korabeli tabukon áthágó film, ami Cannes-ban hatalmas sikert aratott. A 18. század végi Franciaországban játszódó film egy tiltott kapcsolat történetét meséli el egy arisztokrata- és egy festőnő között.

+2 Jöjj el napfény!: Isabelle (Juliette Binoche) egy Párizsban élő vonzó, erős szexuális aurával rendelkező nő, aki elvált festőművészként kezd új életet és igyekszik megtalálni az igaz szerelmet. A film a 60-as évek francia impresszionista filmjeinek stílusát idézi meg, a történet helyett az érzésekre, benyomásokra fókuszál.


További válogatások