Barion Pixel
 

Anyák napja

Válogatásunkban ezúttal a családé, és legfőképpen az anyáké a főszerep.

A második anya: A Sundance-en a zsűri különdíját nyerte ez a megrázó brazil dráma, ami a társadalmi osztályok közötti hatalmas szakadékról szól. A házvezetőnő élete felfordul onnantól, hogy korábban tőle teljesen elhidegült lánya újra aktív szerepet játszik az életében.

Liliom ösvény: Fliegauf Bence filmje kísérletező és személyes történet. Egy anya és kisfia utazását meséli el a mágikus realizmus eszközeivel.

Nagyi Projekt: Friss, szellemes és megrázó dokumentumfilm, amely a fiatalok nyelvén faggatja a történelmet.

Vonal felett: Két tehetséges úszó lány története, akik édesanyjuk támogatásával mindent megtesznek a sikerért – még ha ez óriási kihívások elé állítja is őket, és emberfeletti kitartást követel meg.

Remény: A feleség megtudja, hogy rákos, férjével pedig úgy döntenek, az ünnepek alatt inkább még nem mondják el a diagnózist gyermekeiknek. A titkolózás próbára teszi egyébként is megtépázott kapcsolatukat. A rendezőnő saját élettörténetét dolgozta fel ebben az erőteljes norvég drámában.

Szerdai gyerek: Horvát Lili nevét az egész világ megismerte a Felkészülés…-nek köszönhetően, azonban nem kevésbé izgalmas első filmje sem, amiben egy 19 éves, állami gondozásból kikerült lány igyekszik felépíteni az életét.


További válogatások