Inspiráció a vadnyugatról – Westernes válogatás

Új megjelenésünk a Szörnyetegek westernes áthallásai miatt, válogatásunkban ezúttal olyan filmeket gyűjtöttünk össze, melyek közelebbről vagy távolabbról kapcsolódnak a western film műfajához.

Szörnyetegek (r: Rodrigo Sorogoyen)
A spanyolországi Galícia tartományban letelepedő francia házaspár és pár helyi, vidéki lakos között konfliktus alakul ki, és hamar elmérgesednek az ellentétek egy tervezett beruházás miatt.

Veszett vidék (r: Warwick Thornton)
Ausztrál western az igazságtalan igazságszolgáltatás elől menekülő őslakos Samről.

Déva (r: Szőcs Petra)
A dévai otthon egyetlen albínója, Kató a kamaszkor első nyarán ki akarja deríteni, hogy mennyit ér. A Déva árvaházi western az üres strandok, ártéri erdők és elrontott barátságok festői szépségéről.

Aferim! (r: Radu Jude)
Havasalföldi western, melyben Costandint egy cigány rabszolga megtalálására bérelnek fel. Costandin és fia lóháton vágnak neki az útnak, hogy visszahozzák a szökevényt.

Megtorlás (18) (r: Martin Koolhoven)
Brutális western és női megváltástörténet, melyben egy fiatal nő már többször próbált szakítani sötét és erőszakkal teli múltjával, de az újra és újra utoléri őt, és most döntenie kell, hogy tovább fut, vagy szembenéz a férfival és a pokollal, amelytől eddig menekülni próbált.

1945 (r: Török Ferenc)
A II. világháborút követően titokzatos szállítmányukkal két fekete ruhás, fekete kalapos idegen jelenik meg egy magyar falu vasútállomásán…

Guerilla (r: Kárpáti György Mór)
Az amerikai neo-westernek hatása is érződik Kárpáti György Mór háborús filmjén, mely közeli perspektívából mutatja meg az 1848–49-es időszak hangulatát, az ismeretlen hősök néhány napját.


További válogatások

  • Minden gyerek felnő egyszer A tavaszi szünet alkalmából, válogatásunkba kis- és nagykamasz fiatalokról készült filmeket gyűjtöttük össze.
  • Irodalmi klasszikusok a filmvásznon A Toldi – A mozifilm megjelenése kapcsán összegyűjtöttük 10 irodalmi klasszikus filmváltozatát a Cinego filmtárából.
  • Freeszfe Cinego Campus Nézz filmeket úgy, ahogy még soha! A Freeszfe oktatóinak szemüvegén keresztül. A Cinego újabb Freeszfe tanóráknak ad otthont. Ülj be egy előadásra te is, és támogasd vele az egyetemet!
    Minden megvásárolt film után 300 forinttal, minden megvásárolt válogatás után 1000 forinttal támogatod a Freeszfe munkáját!
  • Lélektani filmek A Repülés kezdőknek megjelenésére válogatásunkban pszichológia témájú filmjeinket gyűjtöttük össze.