Barion Pixel
 

Animáció mindenkinek

Ma már senki sem gondolja, hogy az animáció kizárólag gyerekeknek való. Változatos technikával készült filmeket válogattunk.

A messzi észak: 1882-ben egy fiatal orosz arisztokrata útra kel, hogy kiderítse, mi történt a nagyapjával, és helyreállítsa a családja megtépázott hírnevét. Lenyűgöző 2D-s francia kalandfilm, ami Annecy-ban közönségdíjat ny­ert.

A vörös teknős: Szöveg nélküli Robinson Crusoe történet az élet örök körforgásáról. A klasszikus technikával megvalósult mozi Cannes-ban az Un Certain Regard szekcióban különdíjat nyert, és kategóriájában Oscarra is jelölték.

Shaun, a bárány és a farmonkívüli: A jól ismert Shaun, a bárány sorozat és a korábbi mozifilm folytatása, de természetesen önállóan is megállja a helyét ez a változatlanul stop-motion technikával készült kaland, ami leginkább az E.T. és Harmadik típusú találkozások című Spielberg-klasszikusokat i­dézi.

Ősember – Kicsi a bors, de hős: A stop-motion technika fenegyerekei, az Aarman stúdió ezúttal a foci világába kalauzolnak ebben az egészen őrült vígjátékban, ahol olyan sztárszinkron­hangokat hallhatunk, mint például Eddie Redmayne és Tom Hiddleston.

A fiú és a szörnyeteg: Japán animáció az akciófilmek kedvelőinek. Klasszikus mester és tanítványa történet, némi A szépség és a szörnyeteg beütéssel, és jó adag japán mangakultúrával. Nem csoda, hogy a Japán Filmakadémiától a legjobb animációs film díját nyerte.

 • A fiú és a szörnyeteg (12)

  animáció

 • 650 Ft
  A messzi Észak (6)

  animáció

 • A vörös teknős (6)

  animáció

 • Ősember (6)

  animáció

 • 990 Ft
  Shaun, a bárány és a farmonkívüli (6)

  animáció


További válogatások