Hollywoodon innen és túl – Szupersztárok indie és európai filmekben

Új megjelenésünk, Jeanne du Barry – A szerető apropóján, összeállításunkban Hollywoodot is megjárt szupersztárok filmjeiből válogattunk.

Johnny Depp:

Jeanne du Barry – A szerető: Jeanne Bécu története, aki egy varrónő törvénytelen lányaként született 1743-ban, majd XV. Lajos udvaráig jutott, és a király utolsó szeretője lett.

Nicolas Cage:

Disznó: Rob (Nicolas Cage) szarvasgombát gyűjt az oregoni birtokát övező erdőkben. Munkájában nagy segítségére van szeretett sertése, aki képes kiszagolni és felkutatni az értékes gombákat. Egy nap azonban a disznót elrabolják, Rob pedig kénytelen visszatérni szülővárosába, Portlandbe, hogy szembenézzen a múltjával.

Adam Driver:

Annette: A showbusiness kulisszái mögé bepillantó film két főszereplője egy stand-up komikus (Adam Driver) és operaénekes felesége (Marion Cotillard). Amikor gyereket vállalnak, alapvetően változik meg kapcsolatuk dinamikája: magánéletükben és munkájukban egyaránt váratlan kihívásokkal kell szembenézniük.

Tim Roth:

Bergman szigete: A film központi témája a művészet és az emberi kapcsolatok, főhajtás a svéd rendező és életműve előtt. Benne egy német–angol házaspár, Chris és Tony a svédországi Fårö szigetére érkezik, hogy heteken keresztül Ingmar Bergman egykori otthonában alkossanak. Mindketten sikeres filmrendezők, és itt, a világtól elzárva, puritán visszavonultságban szeretnék megírni következő forgatókönyvüket.

Joaquin Phoenix:

Amitől félünk: Édesanyja hirtelen halála után egy szelíd modorú, de szorongó férfi szembesül a legsötétebb félelmeivel, és elindul egy epikus, kafkai odüsszeiára hazafelé. Joaquin Phoenix a Joker Oscar-díjas szerepe után ismét briliánsan alakítja a külvilág őrületére saját őrületével válaszoló kisembert. Ari Aster, a kultikus Örökség és Fehér éjszakák rendezője ismét bebizonyítja, mennyire magabiztosan keveri a legkülönfélébb filmes műfajokat, teljesen egyedi és megdöbbentő látványvilágot teremtve.

C'Mon C'Mon – Az élet megy tovább: Johnny (Joaquin Phoenix) rádiós újságíróként dolgozik. A férfi imádja unokaöccsét, akit mindenre igyekszik megtanítani az életben – erre pedig remek lehetőséget nyújt egy közös utazás, ahol megmutatja fiatal útitársának, milyen a világ Los Angelesen kívül.

Sosem voltál itt: Joe (Joaquin Phoenix) háborús veterán, és egykori FBI-ügynök. Karrierje során olyan dolgokat látott és tett, amik lényegében tönkretették az életét. Amikor épp nem az öngyilkosság gondolata marcangolja, különböző megbízásoknak tesz eleget, otthonról megszökött, eltűnt vagy emberkereskedők kezére jutott lányokat szabadít ki. Egy napon azonban olyan megbízást kap, mely sokkal veszélyesebb, mint bármi, amivel eddig szembe kellett néznie.

+ Gunda: A Joaquin Phoenix produceri közreműködésével készült Gunda egyszerre intim portré a Földön élő egymilliárd sertés egyikéről, és megdöbbentő erejű, szöveg nélküli dokumentumfilm, amely különleges vizuális megközelítéssel tesz fel súlyos morális kérdéseket.

Willem Dafoe:

Floridai álom: A floridai Orlando a világ minden részéről érkező turisták mekkája. Pár lépésre a mesébe illő üdülőkomplexumoktól azonban más világ rejtőzik. Moonee és hat éves cserfes barátai a turistaparadicsom árnyékában töltik a nyári szünidejüket, amit csodákkal és lehetőségekkel teli kalandként élnek meg, míg a körülöttük lévő felnőttek a mindennapi élet nehézségeivel birkóznak.

Robert Pattinson:

Csillagok határán: Montét (Robert Pattinson) halálra ítélték, de kivégzés helyett egy űrhajóra küldték több más elítélttel, hogy kísérletezzenek rajtuk. Az űrhajón született egy lánya is, Willow. Az űrben töltött hosszú évek alatt a lány kamasszá érett, a hajó személyzete és a többi rab pedig meghalt vagy eltűnt. Így már csak Monte utazik a lányával, nekik kell az űrhajó sötét titkait kideríteniük.

Christoph Waltz:

A zéró elmélet: Az egzisztenciális szorongással sújtott különc és visszahúzódó számítógépes zseni Qohen Leth (Christoph Waltz) azt a feladatot kapja a Vezetőségtől, hogy bizonyítsa a zéró elméletet – azaz, hogy az univerzum vége a semmi, ezáltal az élet értelmetlen. A megbízás után különös látogatók jelennek meg a zavart tudósnál: a kacér Bainsley (Mélanie Thierry) és a vezetőség csodagyereke Bob (Lucas Hedges). Az élet nagy kérdését kutató Qohen életében először találkozik a szerelem és a vágyakozás erejével, melyeket saját létének egyetlen értelméül interpretál.


További válogatások

  • Itt a nyár, dübörög az esküvőszezon Válogatásunkban 10 esküvős filmet gyűjtöttünk össze a Cinego filmtárából.
  • Candide kalandjai A 13 részes animációs sorozat Voltaire Candide vagy az optimizmus című 18. századi könyvének átdolgozásával.
  • Gasztro válogatás Összeállításunkban A szenvedély íze megjelenése kapcsán a gasztronómiai vonatkozású filmjeinket gyűjtöttük össze.
  • Fülledt nyári éjszakák A Hogyan szexeljünk megjelenése kapcsán válogatásunkban a legszexibb filmjeinket gyűjtöttük össze. 18+