Vadlovak – Hortobágyi mese

Török Zoltán új természetfilmje játékfilmhez hasonló történettel és látványvilággal mutatja be a vadlovak és a hortobágyi puszta izgalmas világát, úgy ahogyan azt még biztosan nem láttuk.


Eredeti cím
Wild Horses: A Tale from the Puszta
Rendező
Ország / Gyártás éve
Magyarország 2021
perc
98 perc
Korhatár
korhatár nélküli
Felbontás
Full HD
Hang
Külső URL
MAFAB
Elérhető
2022-06-30

A lélegzetelá­llítóan szép Hortobágy védett területén, Pentezugban található a világ egyik legnagyobb vadló ménese. Az őshazájukban, Mongóliában a kihalás szélére került állatok fennmaradásában fontos szerepet játszik Magyarország, a vadlovak háborítatlanul élhetnek a pusztán. Ide születik meg Cseppke, a vadlócsikó, aki hamarosan már szülei vezetésével vándorol a hatalmas mocsarakkal és kis ligeterdőkkel megtört végtelen rónaságban, ahol rókákkal, sasokkal és sok más állattal élnek együtt. A körülöttük lévő lenyűgöző világ viszont távolról sem veszélytelen: a vadlovak élete folyamatos küzdelem egymással és a természeti elemekkel.

Török Zoltán előző mozifilmje, az éppen tíz évvel ezelőtt bemutatott Vad Magyarország megváltoztatta, hogy miként tekintünk a saját környezetünkre, a minket körülvevő állatokra és tájra, és bebizonyította, hogy egy magyar természetfilmnek lehet milliós nézettsége is.

  • Tippünk: Előfizetőként 180 Ft kedvezménnyel tudod megnézni a filmet.
  • Vidd hírét!