BP Underground – Hip Hop

A BP Underground dokumentumfilm-sorozat második epizódja a budapesti underground hip hop közeg megszólaltatásán keresztül, akár egyfajta korlenyomat, betekintést enged a rendszerváltás és a 90-es évek időszakának zavaros társadalmi viszonyaiba.


Eredeti cím
BP Underground – Hip Hop
Rendező
Ország / Gyártás éve
Magyarország 2018
perc
85 perc
Korhatár
12+
Felbontás
Full HD
Hang
Feliratok
  • angol
Külső URL
MAFAB
Elérhető
2023-03-14

A film olyan városi csomópontokat érint, mint a Filatorigát, a Maszk Klub vagy a Kultiplex, felemlegetve olyan bulikat, mint a Fila Rap Jam, a Gimmeshot, illetve a Microfon Party-k, vagy az OSG-k. Bemutatja a színtér fontosabb szereplőit, a graffiti kultúrától a roma hip hop-on és a női előadókon át a breakesekig bezárólag. A filmben megszólal például az NKS, Akkezdet Phiai, az Árral Szemben, Busa Pista, és Györemix!. Többek között arra keresi a választ, hogy a főváros hogyan alakította a szubkultúrát, és milyen átjárás volt a vidéki városok hip hop arcai és a budapesti közeg között. Csakúgy, mint az első epizód, sajátos képi világgal és archív felvételek segítségével idézi meg a közeg kialakulását és virágzását.

A film visszahozza a kilencvenes évek életérzését, amikor mindenki az utcán lógott, kazettákat másolt és a Yo! MTV Raps tv-műsort nézte. Kik azok a ma is ismert arcok, akik központi figurák voltak, és mit jelentett számukra ismeretlen underground zenészből országosan ismertté válni?

  • Vidd hírét!