Barion Pixel
 

Új filmek az előfizetőknek

Az előfizetői filmkínálat számos új filmmel gazdagodott.

A világ gyengéd közönye: A cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard szekciójából érkezett ez a szokatlan kazah film. Fiatal hősnője apja halála után a vidékre életről a nyüzsgő nagyvárosra vált, hogy visszafizethesse apja adósságát. Vele tart gyerekkori szerelme is, hogy megvédhesse, a két naiv fiatalnak azonban számos kihívással kell szembenéznie.

Őrült szerelem: Az ijfú költő, Heinrich von Kleist 1811-ben lett öngyilkosság. A gondolat már régóta foglalkoztatta, Jessica Hausner (Lourdes, A boldogságvirág) filmje az ide vezető utat és az ehhez megfelelő partner megtalálását járja körül.

Látomás: Naomi Kawase filmjében az Oscar-díjas Juliette Binoche ered egy legendás gyógynövény nyomába Japánban. A film a torontói és a San Sebastián-i filmfesztiválon debütált.

Bolti tolvajok: Hirokazu Koreedától korábban hazánkban az Anyátlanok szerepelt a mozik műsorán, de szerencsére az ugyancsak hányattatott gyereksorsokat bemutató Bolti tolvajok is eljutott a mozibemutatóig, most pedig a Cinegón is látható. A rendező legjobbja Cannes-ban Arany Pálmát nyert!

Csak a szél: Fliegauf Bence nagy vihart kiváltó filmje a 2008–2009-es romagyilkossá­gokról. Felkavaró, és ma is rendkívül aktuális mozi, a rendező életművének eddigi legfontosabb filmje. A Berlinale-n a zsűri nagydíját nyerte.

Liliom ösvény: Fliegauf legújabb filmje, ami ugyancsak a Berlinale-n nyitott. Kísérletezőbb és személyesebb történet, ami egy anya és kisfia utazását meséli el a mágikus realizmus eszközeivel.

A remény receptje: Szívszorító történet egy idős asszonyról, aki felvirágoztat egy kis üzletet egyetlen különleges süteménnyel. Azonban a nőnek van egy titka, amire ha fény derül, a bolt tulajdonosa is lehúzhatja a rolót.

Örök szerelem: A társadalom ellenérzései ellenére is kitartartó, arisztokrata testvérszerelem története. A filmet a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatták be, méghozzá abban az évben, amikor a Saul fia is a programban szerepelt.

Toni Erdmann: Ugyancsak Cannes-i film, és nagy meglepetésre díj nélkül maradt egy olyan évben, amikor a kritikusok egyöntetűen a legjobbnak hozták ki a programból. Egyszerre kacagtató vígjáték és dráma egy furcsa apa és lánya kapcsolatról.

Lucia látomásai: A földterület mérő nőben feléled a lelkiismeret, és harcba száll a megbízói ellen, hogy megmentse gyerekkora völgyét, miközben tinédzser lányával is csatákat vív. Különös hangulatú, díjnyertes film, amiben hit és elvek mosódnak össze.

Izlandi amazon: Az ökoterrorizmus elé állít görbe tükröt ez a Cannes-ban bemutatkozott fekete komédia, amelynek hősnője a közeli alumíniumgyár működését szabotálná. Élete gyökeresen megváltozik, mikor elfogadják jóval korábban benyújtott örökbefogadási kérelmét, ráadásul a rendőrség is egyre közelebb jár hozzá.

A kutyám nélkül sehova: Egy ciprusi zenész külföldre akar költözni, de tervét alaposan átírja a határon átszökő, Hendrix nevű kutyája. Így hát költözés helyett most már Hendrix hazacsempészése a terv ebben a Tribeca Filmfesztiválon fődíjat nyert vígjátékban.

Lourdes: Jessica Hausner (Őrült szerelem, A boldogságvirág) filmjének tolószékbe kényszerült, gyógyíthatatlan beteg hősnője mintegy végső mentsvárként részt vesz egy lourdes-i zarándokúton. Az utazás alapjaiban változtatja meg az életét. A film egy kisebb szerepében feltűnik Lea Seydoux, a későbbi Bond-lány és Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története női főszereplője is.

Lili: Hegedüs Péter dokumentumfilmje egyetlen család életén keresztül mutatja egy egész generáció traumáját. Edit saját anyja és testvére történetét igyekszik kibogozni. Amikor édesanyja elhagyta Magyarországot az ‘56-os forradalom után, hátrahagyta elsőszülött gyermekét, kétéves kislányát. Anya és lánya most együtt utaznak vissza Magyarországra, hogy felidézzék az eseményeket.

 • A kutyám nélkül sehova (12)

  kutyakomédia

 • A remény receptje (12)

  gasztro

 • A világ gyengéd közönye (16)

  dráma

 • Bolti tolvajok (16)

  Oscar-jelölés 2019

 • Csak a szél (16)
 • Izlandi amazon (12)

  fekete komédia

 • Látomás (12)

  dráma

 • Ajánlatunk
  Lili (12)

  doku

 • Liliom ösvény
 • Lucia látomásai (12)

  vígjáték

 • Őrült szerelem (16)

  dráma

 • Sötétben (16)

  dráma

 • Toni Erdmann (16)

  fekete komédia


További válogatások