Új filmek az előfizetőknek

Az előfizetői filmkínálat számos új filmmel gazdagodott.

Védelem alatt: (r.: Schwechtje Mihály)
Milyen életet élnek azok a nők, akik korábban az emberkereskedelmi maffia áldozataivá váltak? Ki segíthet nekik új életet kezdeni?

A világ legrosszabb embere: (r.: Joachim Trier)
Bepillantás 12 fejezeten keresztül a harminc éves Julie életébe – szerelmekbe, döntésekbe, fordulópontokba.

Larry: (r.: Bernáth Szilárd)
Bernáth Szilárd erőteljes bemutatkozó rendezése fiatalokat megszólító, társadalmilag érzékeny film Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs döbbenetesen hiteles alakításával.

Én, te, ő: (r.: Nicolas Philibert)
Dokumentumfilm egy franciaországi vidéki egytantermes iskoláról, ahol a 4–10 év közötti diákokat egyetlen elhivatott tanár oktatja.

Idegen a tónál (18): (r.: Alain Guiraudie)
Nyár. Egy tóparton megbújó, meleg találkahely. Franck beleszeret Michelbe, egy vonzó, erős és halálosan veszélyes férfiba.

Veronika kettős élete: (r.: Krzysztof Kieslowski)
Két párhuzamos történet két egyforma nőről; az egyik Lengyelországban, a másik Franciaországban él. Nem ismerik egymást, de életük mégis mélyen összekapcsolódik.

Olivier Assayas filmjei:
Irma Vep
Démoni szerető (18)
Nyári időszámítás
Május után

Csokoládé: (r.: Claire Denis)
Egy francia nő visszatér gyermekkori otthonába, Kamerunba – egy korábbi gyarmati előőrsre –, ahol elárasztják az emlékek, különösen Protée-vel, a szolgálójával kapcsolatban.

Szarul állnak a dolgok: (r.: Felix Van Groeningen)
Egy harmincas éveiben járó regényíró és leendő apa visszatekint az 1980-as évek vidéki Flandriájában, Belgiumban töltött, szerencsétlen, alkoholmámoros ifjúkori éveire.

Kutyafog (18): (r.: Yorgos Lanthimos)
Egy manipulatív apa örökös gyermekkorba zárja három felnőtt korú gyerekét azzal, hogy fogva tartja őket a családi birtokon belül. Az abszurd filmek görög mesterének, Yorgos Lanthimosnak Cannes-ban díjazott, Oscar-jelölt filmje.

Hiteles másolat: (r.: Abbas Kiarostami)
Egy középkorú brit író legújabb könyvének népszerűsítése céljából Toszkánába utazik, ahol találkozik egy francia nővel, aki Lucignano falujába vezeti. Ott egy véletlen kérdés során valami mélyebb dologra derül fény.

Agnès Varda filmjei:
Párbeszéd
Cléo 5-től 7-ig
A boldogság
Suttogó falak
Sem fedél, sem törvény
A gyűjtögetők és én
Agnès strandjai

Éric Rohmer filmjei:
A tavasz meséje
A tél meséje
A nyár meséje
Az ősz meséje

Jean Eustache filmjei:
Numéro zéro
A mama és a kurva (18)
Kislány szerelmeim

Michael Haneke filmjei:
Benny videója
A kastély
Furcsa játék (18)
Ismeretlen kód
Farkasok ideje (18)
Rejtély
Szerelem

Filmjeink előfizetőknek


További válogatások

  • Animáció mindenkinek Ma már senki sem gondolja, hogy az animáció kizárólag gyerekeknek való. Az Animáció Világnapjára készített válogatásunkban változatos technikával készült filmeket gyűjtöttünk össze.
  • Zenés játék- és dokumentumfilmek Összeállításunkban a Cinego kínálatának zenés filmjeiből válogattunk, műfaji korlátok nélkül.
  • Művészportrék Híres alkotók élete sokszor megihleti a filmeseket, válogatásunkban olyan filmeket gyűjtöttünk össze, melyek művészekről és művészetről szólnak.
  • Michael Haneke filmjei Válogatás Michael Haneke Arany Pálma és Oscar-díjas osztrák filmrendező, a modern mozgóképművészet egyik legkimagaslóbb rendezőjének filmjeiből.