Barion Pixel
 

Új filmek az előfizetőknek

Az előfizetői filmkínálat számos új filmmel gazdagodott.

A boldogságvirág: Jessica Hausner (Lourdes, Őrült szerelem) ezúttal egy meglepő bio-horrorral állt elő, immár angol nyelven, méghozzá a James Bond-filmekből ismert Ben Whishaw főszereplésével. Persze ezúttal is sokkal inkább az emberi kapcsolatok megértésén, mintsem a borzongáson van a hangsúly.

Elveszve Párizsban: A belga alkotópáros, Dominique Abel és Fiona Gordon a lehető legbizarrabb vígjátékokat készíti, és e tekintetben aktuális filmjük sem kivétel. A csendes faluból a nyüzsgő nagyvárosba érkező lány története biztosan megér egy estét.

A tanítónő: A Sundance Filmfesztiválon rendezői díjat nyert moziban Maggie Gyllenhaal olyan óvónőt alakít, aki megvan róla győződve, hogy egyik tanítványa páratlan tehetség. A végletekig képes elmenni azért, hogy ezt bebizonyítsa.

Alla Zingara: Halász Glória dokumentumfilmje a 100 Tagú Cigányzenekar mindennapjaiba enged betekintést, néhány kiválasztott zenészen keresztül. Megismerhetjük a moszkvai fellépés több hónapig tartó felkészülési folyamatát, amely néhány évvel ezelőtt hatalmas sikert hozott nekik.

Öngyilkos túra: A Trónok harca és pár kiváló dán film sztárja, Nikolaj Coster-Waldau ezúttal biztosítási nyomozót alakít, aki egy eltűnt férfi után kutat. A nyomozás során egy különleges szállodába érkezik, ahol az öngyilkosságra hajlamos embereken próbálnak segíteni, meglehetősen különleges módszerekkel.

Kékről álmodom: A különös fantasy 15 éves hősnője az új osztályba nehezen illeszkedik be. Mindig is azt érezte, hogy ő más, mint a többiek, és már abban sem biztos, hogy szülei valóban azok, akiknek hiszi őket.

Bestiáda: A Harry csak jót akar és a Lemming rendezője, Dominik Moll ezúttal izgalmas thrillert készített egy eltűnt nő utáni nyomozásról. A film elbeszélésmódja Akira Kurosawa A vihar kapujában című klasszikusát idézi.

Mi ez a cirkusz?: Halász Glória a Recirquel újcirkusz társulat hat fiatal artistájának életébe enged bepillantást. Az ő szemükön keresztül ismerhetjük meg egy előadás születését.

Monos: Valahol Latin-Amerikában egy kamaszokból álló fegyveres különítmény azt a megbízást kapja, hogy tartsák életben a gondjukra bízott túszt, valamint egy fejős tehenet. Az ellenség azonban egyre közelebb kerül hozzájuk, és a túsz is egyre inkább a bizalmukba férkőzik. Megterhelő, egyúttal különleges film egyenesen a Sundance Filmfesztiválról.

Déva: Szőcs Petra első nagyjátékfilmjének hősnője egy árvaházba nevelkedett, albínó kislány, aki új nevelőanyáról álmodik. A romániai kisvárosban játszódó dráma a velencei filmfesztivál Biennale College Cinema programjában mutatkozott be.


További válogatások