Barion Pixel
 

Új filmek az előfizetőknek

Az előfizetői filmkínálat számos új filmmel gazdagodott.

Julie kisasszony: Két hollywoodi sztár, Jessica Chastain és Colin Farrell a főszereplői ennek az európai koprodukcióban készült kosztümös drámának. Az alkotás írója és egyben rendezője Ingmar Bergman egykori múzsája, Liv Ulllmann.

Én és a mostohám: Martin Provost a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatkozott drámája egy bába (Catherine Frot) és elhunyt édesapja szeretőjének (Catherine Deneuve) különös kapcsolatáról.

Békeidő: Hajdu Szabolcs az Ernelláék Farkaséknál után ismét egyszerre letaglózó és humoros drámával jelentkezik, amiben különböző sorsok apró életképei segítségével rajzolja ki, milyen az élet a XXI. században Magyarországon.

Veszett vidék: Letaglózó erejű ausztrál western, ami többek között a Velencei és Torontói Filmfesztiválokon aratott hatalmas sikert. Az elmúlt évekből a műfaj legsikerültebb darabja, rideg tájakkal és harcedzett férfiakkal.

Világok arca: Baraka: Minden idők leglenyűgözőbb természetfilmje az első kockától az utolsóig elvarázsol, miközben 6 kontinens 24 országába, és 69 helyszínére kalauzol el, az élet sokszínűségét feltárva.

Mocsok: Egy korrupt zsaru mindennapjai a Trainspottingot is jegyző Irvine Welsh tollából, az egészen remek James McAvoy főszereplésével.

A Janis Joplin-sztori: A legnagyobb bluesénekesnőnek tartották, akinek példátlan tehetségéhez példátlan életvitel társult – mindössze 27 éves volt, amikor drogtúladagolásban elhunyt. Rövid, ám mozgalmas életéről készült dokumentumfilm Cat Power narrációjával.

FOMO: Megosztod, és uralkodsz: A gimnazista Gergőt és barátait egyedül a szex, a buli és az ezekről készült videók motiválják. A challenge-videóik egyre durvábbá válnak, amikor pedig egy házibuliban Lilla a fiúbanda prédájává válik, egyetlen éjszaka alatt a feje tetejére áll a budapesti fiatalok biztosnak tűnő világa.

Víkend: Mátyássy Áron koromfekete thrillere egy szerelmi háromszögről, ahol mindenki átejt mindenkit, a hétvégi vadászat pedig véres leszámolásba csap át.


További válogatások

  • Horvát Lili válogatása A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre rendezője a Cinego kínálatából ajánl.
  • Anyák napja Válogatásunkban ezúttal a családé, és legfőképpen az anyáké a főszerep.
  • Rendezőnők filmjei nőnapra Bár március 8. idén a nőnap mellett az új lezárás időpontja is, mi összeállításunkban inkább az utóbbira koncentrálva európai rendezőnők maradandó filmjeiből válogattunk.
  • Dél-koreai filmek A hazai mozikban újra látható az Oldboy kapcsán Dél-koreai filmcsemegékből válogattunk.