Barion Pixel
 

Új filmek az előfizetőknek

Az előfizetői filmkínálat számos új filmmel gazdagodott: izraeli romantikus vígjátéktól román kincskeresésen át Arany Pálma-díjas szatíráig bőséges a merítés.

Mindenki tudja: A kétszeres Oscar-díjas rendező, Asghar Farhadi most először forgatott szupersztárokkal. Új filmjében egy igazi álompáros, Javier Bardem és Penelope Cruz között forr a levegő.

A hegyek szigete: Az Ocean' Eleven-filmeket idéző átejtős történet, meglepő csavarokkal és hamisítatlanul kelet-európai környezetben. A film alkotói ugyanis a román új hullám egy meghatározó alakja, Corneliu Porumboiu.

Lavina: Az alpoki síparadicsom éttermében sokan megijednek a lezúduló lavina láttán. Az egyik családban a férj magát menti, míg a nő a gyerekeiket óvná. Bár mindenki épp bőrrel megússza, a feleség nem hagyja annyiban a dolgot. Üdítő és megbotránkoztató szatíra a párkapcsolatok működéséről.

A négyzet: A nagy sikerű Lavina alkotója következő filmjével meg sem állt a Cannes-i Arany Pálmáig! Később Oscar- és Arany Glóbusz-díjra is jelölt szatírájának hőse egy bizarrabbnál bizarrabb helyzetekbe keveredő múzeumigazgató.

A kincs: Két szomszéd egy fémdetektorral a nagypapa elrejtett kincsének nyomába ered. Fanyar humorú film a román mindennapokról, ahogy azt a Forradalmárok, Rendészet, nyelvészet és A hegyek szigete rendezőjétől megszokhattuk.

Határidős esküvő: Számos fesztivált megjárt izraeli vígjáték Michalről, akit faképnél hagy a vőlegénye. Viszont ha már megvan az esküvő kitűzött napja, sőt, még a ruha is, úgy dönt: ha törik, ha szakad, talál magának férjet a kiszemelt napra.

A szent és a farkas: Lazzaro, a fiatal parasztfiú és a környék dohányültetvényes nagyasszonyának fia különös szövetséget köt. A gazdag fiú megkéri Lazzarót, segítsen neki édesanyjával elhitetni, hogy elrabolták. Alice Rohrwacher filmje Cannes-ból a legjobb forgatókönyv díjával távozott.

A vendégek: Jómódú vendégek sora gyűlik össze, hogy a házigazda (Kristin Scott Thomas) kitüntetését megünnepeljék. Azonban Sally Potter bűnüggyel átitatott vígjátékában semmi sem úgy alakul, ahogy azt eltervezve.

Ez csak a világ vége: A kanadai csodagyerek, Xavier Dolan először dolgozott sztárokkal. Színdarabon alapuló drámájában Vincent Cassel, Marion Cotillard és Léa Seydoux szócsatázik, amikor egy hosszú idő után összehozott családi összejövetelen a sérelmek felszínre törnek. A film Cannes-ban a Zsűri díját kapta attól a zsűritől, aminek Nemes Jeles László is a tagja volt.

Foxtrott: Ezüst Oroszlán-díjas izraeli dráma egy házaspárról, akik megtudják, hogy fiuk rejtélyes körülmények között meghalt szolgálatteljesítés közben. Az apa nem nyugszik bele, hogy halálának körülményeiről semmilyen információt sem kaphat, és a holttestet sem láthatja.

A cukrász: A Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon az Ökumenikus zsűri díját nyerte ez a német-izraeli film. A meleg német cukrász eltűnt szerelme nyomába ered Izraelbe, hogy annak családjánál álljon munkába.

A kairói eset: Rutingyilkosságnak indul, amikor egy bárénekesnő holttestét találják meg a Nílusi Hilton szállodában. A kirendelt korrupt nyomozó azonban ráeszmél, hogy a felső tízezerhez vezető ügy sokkal szövevényesebb és kellemetlenebb annál, mint elsőre tűnik. A thriller a Sundance Filmfesztiválon a zsűri nagydíját nyerte.

 • A cukrász (16)

  gasztro utazás

 • Ajánlatunk
  A hegyek szigete (16)

  krimi/thriller

 • A kairói eset (16)

  thriller

 • A kincs (12)

  fekete komédia

 • A négyzet (16)
 • A szent és a farkas (12)

  tanmese

 • Ajánlatunk
  A vendégek (16)

  fekete komédia

 • Ajánlatunk
  Ez csak a világ vége (16)

  dráma

 • Foxtrott (16)

  dráma

 • Határidős esküvő (12)

  vígjáték

 • Lavina (12)

  dráma

 • Ajánlatunk
  Mindenki tudja (16)

  dráma


További válogatások