Merre tovább? – Fiatal felnőttek útkeresőben

Mivel legújab megjelenésünk a Ma már holnap van a fiatal felnőttek problémáit, útkeresését tematizálja, mostani válogatásunkban olyan filmeket gyűjtöttünk össze, melyek szintén ezt a témakört boncolgatják.

Ma már holnap van (r: Antoinette Boulat)
Marion egy furcsa buli után az éjszakai Párizs utcáin bolyong. A testvérét gyászoló fiatal lány egy véletlen folytán botlik Alexbe. Kettejük sorsszerű találkozása egy olyan, egész éjjelen át tartó kalandba torkollik, mely talán kiutat mutat a gyászban megtört lány számára.

Digitális nomádom (r: Oláh Kata)
Definíciók szerint digitális nomád az, aki helyfüggetlenül végez valamilyen online munkát. De mégis kik és miért választják ezt az életformát? Felnőni, felelősséget vállalni, elköteleződni nem akaró pánpéterek, vagy pont, hogy nagyon is tudatos, minél gazdagabb, teljesebb életet élni vágyó bátor és szabadságvágyó fiatalok?

Larry (r: Bernáth Szilárd)
A juhászként tengődő, 21 éves Ádám magának való vidéki fiú, aki szégyelli dadogását. Feszült, mégis meghitt hidegségben él egykor erőszakos édesapjával. Ádám egészen addig nem találja a helyét, amíg rá nem ébred, hogy a rapzene segítségével kifejezheti magát, és szembe nézhet a tehetetlenségből fakadó frusztrációival.

Van valami furcsa és megmagyarázha­tatlan (r: Reisz Gábor)
Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapestben, ami semmiképpen sem az, amit a dizájnos útikönyvek, vagy esetleg a hazai filmek látképei festenek a városról. Az itteni életet súlyos ellentmondások színezik. Még komplikáltabb a helyzet, amikor nem emlékszel, hogy szüleid egyhavi fizetését miként verted el egy átmulatott éjszaka során egy lisszaboni repjegyre. Itt tart most Áron 29. évében.

Egy évem Salingerrel (r: Philippe Falardeau)
Diploma után, úton élete legnagyobb álma felé, hogy végre igazi, elismert író legyen, Joanna asszisztensi állást vállal J. D. Salinger régimódi és rendkívül vaskalapos irodalmi ügynökénél. Joanna fő feladata Salinger rajongói leveleinek feldolgozása, ám amikor elolvassa a világ minden tájáról érkező szívszorító üzeneteket, vonakodik elküldeni az ügynökség szokásos, személytelen hangvételű válaszát, és lelkesen kezdi el személyre szabni azokat.

Nagyi Projekt (r: Révész Bálint)
A film három fiatalember felnőtté válásának és nagymamáik múltjának története – egy tényleges és egy szimbolikus utazás formájában. Ahogyan a fiúk bebarangolják Európát, a nagyik – egy angol kém, egy náci németországi táncosnő és egy magyar kommunista holokauszttúlélő – felelevenítik élményeiket, egy virtuális utazás is kibontakozik a huszadik század történelmébe.

A világ legrosszabb embere (r: Joachim Trier)
Julie-t négy éven keresztül követjük, a norvég lány a szerelmi életében és karrierjében is a helyes, sorsfordító döntéseket próbálja meghozni – még ha egyszer megfontolt, máskor elhamarkodott választásaival fájdalmat is okoz a szeretteinek, vagy éppen saját magának. Ahhoz, hogy Julie élete egyenesbe jöjjön, először önmagát kell megtalálnia és elfogadnia – rögös út vezet ennek a beismeréséhez.

Űrpiknik (r: Badits Ákos)
A különc egyetemista lány, Panna gyerekkorától kezdve próbál az űrbe küldeni jeleket. Hatására a Földre érkezik egy a saját világában hasonlóan kirekesztett űrlény fiú, aki közli Pannával: a bolygó pusztulásra van ítélve, őt magát pedig egyedül az érdekli, hogy megmentse rajongása tárgyát, Zalatnay Sarolta művésznőt. A film egy eszeveszett éjszaka történetét meséli el. Különc főszereplőik nem kevesebb dolgot vállalnak magukra, mint a bolygó megmentését.

Sweat (r: Magnus von Horn)
Sylwia mindent a maximumon pörget. Sikeres fitnesz trénerként emberek ezreit motiválja. Közösségi média sztár, aki az edzések és teljesítménysikerek mellett folyamatosan posztolja érzéseit a rajongóinak. Sylwia a teljes életét az edzőteremben és az online térben éli. A látszólagos tökéletesség felszíne alatt azonban meg nem értettség, elzárkózás, magány és szeretetéhség rejtőzik, amit egy idő után már nem tud elrejteni a külvilág elől.

Még több hasonló film a Coming of Age tag alatt.


További válogatások