Wasp Network – Az ellenállók

Havanna, a kilencvenes évek eleje. A pilótaként dolgozó René González ellop egy repülőgépet, és elrepül Kubából, maga mögött hagyva szeretett feleségét (Penélope Cruz) és lányát. Miamiban kezd új életet, de nemsokára más kubai disszidensek követik, és szép lassan kialakítanak egy kémhálózatot.


Eredeti cím
Wasp Network
Rendező
Ország / Gyártás éve
Belgium, Franciaország, Spanyolország 2019
perc
123 perc
Korhatár
16+
Felbontás
Full HD
Hang
Feliratok
  • magyar
Külső URL
MAFAB
Elérhető
2023-08-31

René González új életet szeretne kezdeni az Amerikai Egyesült Államokban, ezért a kilencvenes évek elején maga mögött hagyja a családját, és Dél-Floridában telepszik le, ahol a hozzá hasonló kubai menekültekből álló banda, a Wasp Network tagjává válik. A csoport vezetője egy beépített ügynök, Gerardo Hernandez. Az ő irányítása alatt a kémszervezet tagjaként azt a feladatot kapja, hogy ő maga is épüljön be egy amerikai-kubai, terrorcselekmé­nyekre készülő csoportba.
A Kubai Ötös néven elhíresült szervezet tagjait 1988-ban ejtették foglyul az amerikai hatóság emberei, majd mindannyiukat börtönbüntetésre ítélték kémkedés, gyilkosság és egyéb törvényszegések vádjával.
A valós eseményeket feldolgozó, lebilincselően feszes és izgalmas thrillert Fernando Morais A hidegháború utolsó katonái című könyve inspirálta. A Velencei Filmfesztiválon debütáló Wasp Network – Az ellenállókat a többszörös díjnyertes Olivier Assayas rendezte olyan sztárok közreműködésével, mint Penélope Cruz, Wagner Moura, Ana de Armas és Leonardo Sbaraglia.

  • Vidd hírét!