Odd ID

A Budapest Ritmo és a Bartók Tavasz a 2021-es online fesztiváljára készülve magyar világzene közeli zenekarokat és sikeres rendezőket kért fel egyedi koncertfilmek forgatására. Az így született 4 zenei film önmagában, művészeti alkotásként is megállja a helyét, és a lezárások után is releváns maradt.


Eredeti cím
Budapest Ritmo: Odd ID
Rendező
Ország / Gyártás éve
Magyarország 2021
perc
41 perc
Korhatár
6+
Felbontás
Full HD
Hang

Az Odd ID zenéje szeret földkörüli pályára állni – elszállós, energikus dalaik az elektronika és a pszichedelikus folk határmezsgyéjén táncolnak. Szilágyi Fanni rendezésében a Twentysix belvárosi dzsungele válik a fiatal zenekar színpadává. A hatalmas pálmák és páfrányok, királyi cédrusok és monsterák között meglepő ívet jár be az Odd ID koncertje, finom érzésektől egészen a széles hangzásokig és zenei katarzisig.

Az Ethnofil névről átkeresztelkedett népszerű fiatal zenekar hordozza Weil Andris dalszerzői egyéniségét és Okos Viola váratlan énekesi spektrumát, ami a puha dallamoktól az állatias sikolyokig sokféle minőségben megmutatkozik a filmben. A Twentysix étterem arborétum-szerű belvárosi kertjét Szilágyi Fanni éles, látomásszerű színekkel és fényekkel alakítja át a dalokhoz illő világgá – hol az Édenkertet, hol egy trópusi rave-bulit idézve.


Hasonló filmek