MORDÁI: Utolsó óra

A Budapest Ritmo és a Bartók Tavasz a 2021-es online fesztiváljára készülve magyar világzene közeli zenekarokat és sikeres rendezőket kért fel egyedi koncertfilmek forgatására. Az így született 4 zenei film önmagában, művészeti alkotásként is megállja a helyét, és a lezárások után is releváns maradt.


Eredeti cím
Budapest Ritmo: MORDÁI
Rendező
Ország / Gyártás éve
Magyarország 2021
perc
22 perc
Korhatár
6+
Felbontás
Full HD
Hang

A MORDÁI az újhullámos folk revival éllovasa. A zenekar már több formációban bizonyított tagjai Reisz Gábor és Szimler Bálint filmjében az ikonikus Gellért Szálló kihalt folyosóit és szobáit kísértik. David Lynch filmjei és a Ragyogás kihalt folyosói is eszünkbe juthatnak a rendezőpáros koncertfilmjéről, ami egyszerre borzongató és játékos hangulatával tökéletesen visszaadja a MORDÁI zenéjét.

A MORDÁI népdalokból inspirálódott számai tele vannak feszültséggel, őrült jazz betétekben és katartikus gitárszólókban robbannak ki. Dalaikat hallgatni olyan, mintha éjszaka utaznánk át az erdőn, miközben tudjuk: útonállók figyelnek. Ehhez a sötét hangulathoz kölcsönzött filmes világot Reisz és Szimler közös filmje, amit a Budapest Ritmo 2021-es online kiadása számára forgattak.


Hasonló filmek