Barion Pixel
 

Magyar életek, magyar dokumentumfilmek

Összeállításunkban hazai vonatkozású dokumentumfilmeket válogattunk.

Folyékony arany: Egyik legismertebb dokumentumfil­mesünk, Almási Tamás ezúttal a tokaji aszú készítésébe és történelmébe enged betekintést három kiváló borász segítségével.

Vonal felett: Két tehetséges úszó lány története, akik édesanyjuk támogatásával mindent megtesznek a sikerért – még ha ez óriási kihívások elé állítja is őket, és emberfeletti kitartást követel meg.

Könnyű leckék: Az elmúlt évek egyik legnagyobb hazai dokumentumfilm-sikere egy szomáliai lányról, aki kényszerházasság elől menekült Magyarországra. 15 éves korától itt él, megtanulja a nyelvet, érettségizik és munkát talál, miközben a családjával interneten tartja a kapcsolatot. A film három éven keresztül követi az életét.

Nagyi projekt: A Könnyű leckékhez hasonlóan óriási sikert aratott fesztiválokon ez a már témájában is figyelemfelkeltő dokumentumfilm, ami három nagymama – egy német, egy angol és egy magyar – mesél a második világháborús élményeiről, majd annak ellenére találkoznak, hogy egykor nagyon különböző oldalon álltak. A film mindezt fiatalos, és megdöbbentően vicces stílusban regéli el.

1989 – Határon: Németh Miklós alig negyvenéves közgazdász volt, amikor a csődközeli Magyarország miniszterelnöke lett. Olyan reformokat vezetett be, amely nagyban hozzájárult a vasfüggöny lebontásához. A film Németh saját elbeszélésével rekonstruálják a történelmet.

 • 1989 – Határon

  doku

 • Folyékony arany

  gasztro doku

 • Könnyű leckék

  doku

 • Nagyi Projekt

  doku

 • Vonal felett

További válogatások