Larry • Cinego Campus

Nézz filmeket úgy, ahogy még soha! A Freeszfe oktatóinak szemüvegén keresztül. A Larryhez Gelencsér Gábor készített oktatóanyagot.


Eredeti cím
Larry
Rendező
Ország / Gyártás éve
Magyarország 2022
perc
108 perc
Korhatár
16+
Felbontás
Full HD
Hang
Külső URL
MAFAB
Elérhető
2029-11-30

Minden megvásárolt film után 300 forinttal, minden megvásárolt válogatás után 1000 forinttal támogatod a Freeszfe munkáját!

Az előadó: Gelencsér Gábor
Az ELTE BTK MMI Filmtudomány Tanszékének docense. Tíz önálló kötete, kb. 300 tanulmánya, kritikája és recenziója jelent meg különböző folyóiratokban. Két kiadványba filmes tárgyú lexikon-szócikkeket írt, negyedmagával filmes lexikont szerkesztett. Több filmes tárgyú tanulmánykötetet, kézikönyvet, lexikont, katalógust szerkesztett, illetve lektorált. Balázs Béla- (2007) és Szőts István-díjas (2017). 2000–2020 között az SZFE-n tanított, 2021 óta a Freeszfe óraadó tanára.

Volt tanítványai: Horvát Lili, Szilágyi Zsófia, Reisz Gábor, Visky Ábel

A Freeszfén a következő kurzusokat tartja: Filmelméleti tárgyak

Az előadás:
Az előadáson szó lesz: a film hátteréről, fogadtatásáról, a filmtörténeti előzményeiről, a magyar filmtörténeti hagyományokba ágyazódásáról, a karakter- és közegábárzolásáról. Végül pedig szóba kerül a filmet meghatározó műfaji kontextus, motívumrendszer, stílus és egy részletes elemzést hallhatunk a film zárójelenetéről.

A juhászként tengődő, 21 éves Ádám (Vilmányi Benett) magának való vidéki fiú, aki szégyelli dadogását. Feszült, mégis meghitt hidegségben él egykor erőszakos, mára a vallásban menedéket lelt és megszelídült édesapjával (Thuróczy Szabolcs). Ádám egészen addig nem találja a helyét, amíg rá nem ébred, hogy a rapzene segítségével – Larry művésznéven – kifejezheti magát, és szembe nézhet a tehetetlenségből fakadó frusztrációival. Explicit, dühtől fűtött szövegeire felfigyelnek a helyi fiatalok, majd a neten váratlan mértékű népszerűségre tesz szert. Egy országos tehetségkutató lehet számára a kitörési lehetőség, ám ehhez előbb a kezébe kell vennie a saját élete feletti irányítást.


Hasonló filmek