Eltörölni Frankot – fekete-fehér verzió

Egy underground zenekar énekese megpróbál kitörni a szocializmus fojtogató közegéből, a rendszer pedig pszichiátriai kezeléssel próbálja megtörni.


Eredeti cím
Erasing Frank – Black & White
Rendező
Ország / Gyártás éve
Magyarország 2021
perc
103 perc
Korhatár
16+
Felbontás
Full HD
Hang
Külső URL
MAFAB
Elérhető
2028-10-04

Az Eltörölni Frankot 1983-ban játszódik, a vasfüggöny mögött. Frank, egy underground zenekar frontembere nem tud beilleszkedni a szocializmus orwelli csendjébe. Pszichiátriára kerül, ahol a rendszer az ellenségeit titokban próbálja elhallgattatni. Súlyos trip veszi kezdetét, amely egy társadalom sorsdöntő dilemmáira keresi a választ.

Az Eltörölni Frankot főszerepét a Filo művésznéven ismert Fuchs Benjámin, a magyar underground zene egyik legígéretesebb tehetsége, játssza. A filmben fontos szerepet kapott a már több nemzetközi elismeréssel díjazott, fiatal erdélyi színésznő, Blénesi Kincső és a Junior Prima díjas Waskovics Andrea is, a további szerepekben olyan ismert színészeket is láthatunk, mint Bánsági Ildikó, Lénárt „Papi” István, akinek ez az utolsó filmje, Székely B. Miklós vagy a koreográfus Frenák Pál, de szerepet kapott Pajor Tamás, Peer Krisztián és Ladányi Andrea is.


Hasonló filmek