A tölgy – Az erdő szíve

Betekintést nyerhetünk egy tölgyfa mindennapjaiba, hihetetlen felvételeken testközelből ismerhetjük meg azt a színes élővilágot, amit a turistaútról nem láthatunk.


Eredeti cím
Le chêne | Heart of Oak
Rendező
Ország / Gyártás éve
Franciaország 2022
perc
80 perc
Korhatár
6+
Felbontás
Full HD
Hang
Feliratok
  • párbeszédek nélkül
Külső URL
MAFAB
Elérhető
2029-03-10

Minden kölcsönzés után a Cinego 50 forinttal támogatja az Erdőmentők Alapítvány munkáját.

A tölgyfák az európai kultúrában már több ezer éve jelentős szerepet játszanak, az istenek fájaként tisztelte és tiszteli több nép is, méltóságteljes megjelenése, barázdált kérge, jellegzetes levele és lombkoronája miatt hazánkban is különleges helyet tölt be a természetszeretők szívében. A túrázók talán nem is tudják, hogy a tölgyek mennyi állatnak biztosítanak élőhelyet. Törzse és ágai otthont nyújt mókusoknak, madaraknak és bogaraknak, gyökereinél egerek és gombák húzzák meg magukat. Termése élelmet biztosít, a körülötte lévő avar fekvőhelyet ad az arra járó vaddisznóknak, sünöknek és rókáknak. A fa számos állatnak a túlélést jelenti, lombja védelmet nyújt a zord időjárás és a ragadozók elől. A tölgy óv és ad, így válik az erdő központi alakjává.
Laurent Charbonnier és Michel Seydoux hatalmas mozivásznakra álmodott természetfilmjében betekintést nyerünk egy tölgyfa mindennapjaiba, hihetetlen felvételeken testközelből ismerjük meg azt a színes élővilágot, amit a turistaútról nem látunk. A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatkozott A tölgy – Az erdő szíve több évszakon át követi a magányos óriás életét, és emlékeztet minket a természet csodáira.