A titokzatos nő • Cinego Campus

Nézz filmeket úgy, ahogy még soha! A Freeszfe oktatóinak szemüvegén keresztül. A titokzatos nőhöz Schwechtje Mihály készített oktatóanyagot.


Eredeti cím
Heojil kyolshim | Decision to Leave
Rendező
Ország / Gyártás éve
Dél-Korea 2022
perc
138 perc
Korhatár
16+
Felbontás
Full HD
Hang
Feliratok
  • magyar
Külső URL
MAFAB
Elérhető
2032-07-14

Minden megvásárolt film után 300 forinttal, minden megvásárolt válogatás után 1000 forinttal támogatod a Freeszfe munkáját!

Az előadó: Schwechtje Mihály
Schwechtje Mihály többszörösen díjazott színházi és filmrendező, emellett bölcsész és osztályvezető tanár. Első diplomáját a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán szerezte, majd az ELTE filmelmélet-filmtörténet szakát végezte el. Ezután a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendezőként szerzett diplomát, majd az egyetem doktorandusz hallgatója volt. DLA-fokozatát 2019-ben szerezte meg. Doktori értekezésének címe: A filmrendező-oktatás a történetfejlesztés alkotói folyamatán keresztül.
Első nagyjátékfilm-rendezése, a tinédzserek elleni internetes zaklatásokkal foglalkozó Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-) 2018 őszén került a hazai mozikba.
2013–2020 között az SZFE-n tanított, 2021 óta a Freeszfe óraadó tanára.

Volt tanítványai: Nagy Zoltán, Szilágyi Fanni, Hartung Attila, Baranyai Benő, Dudás Balázs, Csoma Sándor, Visky Ábel

A Freeszfén a következő kurzusokat tartja: Filmrendező mesterség óra

Az előadás:
A tanóra főbb témái a szerzőiség és a műfaji film keveredése és viszonya, az információ adagolás fontossága, a valóság és a képzelet határának elmosódása és az ehhez kapcsolódó rendezői megoldások lesznek.

Hae-jun nyomozó egy mélybe zuhant sziklamászó ügyén dolgozik. Az eset felgöngyölítése során megismerkedik a titokzatos és vonzó özveggyel, Seo-rae-val. A kihallgatások alatt egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és Hae-jun az ösztönei helyett egyre inkább az érzéseire hallgat, átlépve a szakmai határokon. Egy évvel az ügy lezárása után ismét keresztezik egymást az útjaik, és a detektívnek a megoldatlan bűnügy mellett saját elfojtott érzéseivel is szembe kell néznie.

Park Chan-wook, az Oldboy és A szobalány alkotója a legújabb filmjében szenvedéllyel és intrikákkal teli rejtélyhez invitál. A titokzatos nő-ért a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb rendezőnek járó elismerést kapta.


Hasonló filmek