Barion Pixel
 

Úton a felnőtté válás felé

Fiatalok, bohémek, kísérletezők, vagy éppen radikálisak – azaz tinédzserek a nagyvilágból.

A küzdők: Arnaud a nyári munka során megismerkedik a nagyszájú Madeleine-nel, és hamar belehabarodik. Amikor a lány katonai kiképzőtáborba megy, nem is kérdés, hogy vele tart. A film női főszereplője Adèle Haenel, aki néhány évvel A küzdők után olyan filmekkel lett a kortárs francia film sztárja, mint a Portré a lángoló fiatal lányról és a 120 dobbanás percenként.

The Workshop: Egy Marseille melletti kisvárosban a közeli kikötő bezárása miatt hatalmas lesz a munkanélküliség. Egy népszerű írónő fiataloknak szóló íróműhelyt hoz létre, a társadalmi ellentétek azonban hamar kiéleződnek a diákok között. A Cannes-i Arany Pálma-díjas Az osztály rendezőjétől.

Madárkák: A San Sebastianban a legjobb film díjával kitüntetett, különös látványvilágú izlandi mozi főhőse a 16 éves Ari. A fiú kénytelen alkoholista apjához költözni egy izlandi halászfaluba. Újra találkozik gyerekkori barátaival, akik viszont nagyon megváltoztak az évek során, és ez elkerülhetetlenül is súrlódásokhoz ve­zet.

Skate Kitchen: A kizárólag lányokból álló, hatalmas Instagram rajongótáborral rendelkező gördeszkás csajok története nem csak a Sundance Filmfesztiválon aratott nagy sikert, de az utóélete is figyelemre méltó: idén májustól sorozat is készült belőle, ami Betty címmel látható az HBO-n.

Monos: A Sundance-en a zsűri különdíját elnyerő, megdöbbentő erejű filmben, valahol Latin-Amerikában kiskamaszokból álló fegyveres katonákat képeznek ki. Feladatuk, hogy életben tartsák a külföldi túszt, azonban a kezdeti idillt hamar beárnyékolja az ellenséges csapatok előretörése.

 • A küzdők (12)

  feel good

 • Madárkák (16)
 • 990 Ft
  Monos (16)

  dráma

 • Skate Kitchen (16)

  feel-good

 • The Workshop (12)

További válogatások