Fantasy/sci-fi vígjátékok

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások című sci-fi jegyekkel átszőtt abszurd vígjáték megjelenése kapcsán, összegyűjtöttük a Cinego kínálatának legjobb fantasy/sci-fi vígjátékait.

Zanox – Kockázatok és mellékhatások: A kétes eredetű házipálinkák sok fejfájást okoznak, a Zanox nevű kísérleti szerrel viszont lehetővé teszik az időutazást. Ráadásul más piákkal ellentétben nem előre, hanem a múltba. Misivel is ez történik, akit a következő reggelen a másnaposság helyett ismét az érettségi vár.

Palm Springs: Meglepő fordulatokkal teli, romantikus vígjáték, melyben egy Palm Springs-i esküvőn időhurokba kerül két frissen összeismerkedett vendég, a szakítófélben lévő cinikus szépfiú és a menyasszony züllött életet élő nővére. Az esküvő napját újra és újra megélve a két ismeretlen között szerelem szövődik.

Űrpiknik: Az elmúlt évek legőrültebb, semmihez sem hasonlítható magyar sci-fi vígjátéka egy magát kevésre tartó, Zalatnay Sarolta-rajongó űrlény és egy problémás egyetemista lány egy éjszakáját meséli el Budapesten.

Shaun, a bárány és a farmonkívüli: A Csibefutam és a Wallace és Gromit alkotóinak animációjában Shaun, a bárány és barátai boldog mindennapjaikat töltik a farmon, amikor egy váratlan jövevény pottyan közéjük egyenesen az égből, a farm lakói pedig igyekeznek hazajuttatni őt, mielőtt az ufóvadász ügynökök kaparintanák meg.

Lucia látomásai: Egy misztikus és romantikus vígjáték Olaszországból, melyben Lucia, egy fiatal egyedülálló anya, Szűz Mária jelenéseinek hatására a végsőkig küzd azért, hogy megmentse a gyönyörű völgyet, amelyben felnőtt.

Legújabb testamentum: A film egy teljesen őrült utazásra hív, melyben Isten nem a mennyekben, hanem Brüsszelben él feleségével és lányával egy kispolgári ízléssel berendezett lakásban, és a dolgozószobájából keseríti meg az emberek életét. Isten lánya, a tízéves Ea ezt megelégeli, feltöri apja számítógépét és az embereknek sms-ben kiküldi haláluk időpontját, ezzel káoszt szabadítva a világra.

Én vagyok a te embered: A közeli jövőben játszódó film hol kacagtató, hol megrendítő módon feszegeti az örök kérdést: mi az, ami emberré tesz bennünket. A filmben egy anyagi gondokkal küzdő ókorkutató szokatlan ajánlatot kap főnökétől. Megkaphatja a kutatási összeget egy régóta tervezett projektjéhez, ha hajlandó három hétig együtt élni egy sármos, brit akcentussal beszélő robottal, akinek egyetlen célja őt boldoggá tenni.

+1 Boldog idők: Szerelem és időutazás francia módra. A filmben egy idősödő francia házaspár párkapcsolati válságot él át. A férj egyre inkább belesüpped a kétségbeesésbe és önsajnálatba, amikor váratlan lehetőséget kap egy sikeres és különleges vállalkozást vezető ismerősétől, aki színészek és díszletek bevonásával időutazást kínál ügyfeleinek. A férfi egy napra visszamehet a múltba, egy általa választott napra.


További válogatások