Celebportrék – Igaz történetek alapján

Bűnözők, médiasztárok, politikusok a középpontban. Válogatásunkban összegyűjtöttük a Cinego kínálatának egy-egy híresség életét vagy életének egy meghatározó korszakát bemutató filmjeit.

A Wall Street farkasa: Martin Scorsese Jordan Belfort bróker felemelkedéséről, fényűző életéről és bukásáról készített filmet, melyeknek szerves része volt a bűn, a korrupció és a Szövetségi Nyomozóhivatal.

Silvio és a többiek (18): Paolo Sorrentino a tőle megszokott vizualitással, rengeteg zenével és humorral mutatja be az életkoráról tudomást sem vevő Berlusconit, milliók elérhetetlen bálványát, valamint a körülötte legyeskedő holdudvart: a felkapaszkodni vágyókat, a hatalmi játszmákat folytató elitet és az őket csodáló fiatal lányokat.

Jackie: Pablo Larraín filmjében a mindenki által kedvelt First Lady, Jacqueline Bouvier Kennedy (Jackie) portréját, különösen a dallasi merénylet utáni megpróbáltatásait mutatja be.

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány: A film Ted Bundy, a történelem egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosának történetét meséli el.

Az angyal: Pedro Almodóvar produceri közreműködésével készült film, Carlos Robledot, a ’70-es évek Argentínájának legkíméletlenebb bűnözőjét mutatja be. A korabeli sajtó Carlost külseje miatt az Angyal becenéven illette, bűnlajstromán rablás, gyilkosság, nemi erőszak is szerepelt.

A Viszkis: Antal Nimród filmje Magyarország legismertebb bankrablójáról szól, aki a '90-es években több mint 25 sikeres rablást vitt véghez. A médiában már-már a 20. századi Rózsa Sándorként hivatkoztak rá és sokan szimpatizálni kezdtek az elemelt pénz helyén viszkisüvegeket hagyó rablóval.

Az első áruló: Film Tommaso Buscettáról, aki kegyetlen bűnözőből vált Olaszország máig megosztó hősévé. Tanúvallomásának köszönhetően tudták térdre kényszeríteni a szicíliai maffiát.

Snowden: Oliver Stone filmjében Edward Snowden amerikai számítógépes szakembert, volt CIA alkalmazott történetét mutatja be, aki 2013-ban azzal vált közismertté, hogy nyilvánosságra hozott olyan szigorúan titkos dokumentumokat, melyekből kiderült, hogy amerikai titkosszolgálatok széles körben figyelik az emberek mobiltelefon-hívásait és internetes tevékenységét, nemcsak az Egyesült Államokban, hanem világszerte.

Yves Saint Laurent: Film az úttörő divattervező karrierjének elindulásáról.

Kaspar Hauser: Kaspar Hauser „Európa gyermeke“ egy titokzatos talált gyermek a 19. századi Németországban, legendáját Werner Herzog vitte filmre.

+1 Skate Kitchen: A filmben testközelből láthatunk be a New York-i szubkultúra, többtízezres Instagramos rajongótáborral rendelkező valódi gördeszkasztárok életébe.


További válogatások