Celebportrék – Igaz történetek alapján

Bűnözők, médiasztárok, politikusok a középpontban. Válogatásunkban összegyűjtöttük a Cinego kínálatának egy-egy híresség életét vagy életének egy meghatározó korszakát bemutató filmjeit.

Silvio és a többiek (18): Paolo Sorrentino a tőle megszokott vizualitással, rengeteg zenével és humorral mutatja be az életkoráról tudomást sem vevő Berlusconit, milliók elérhetetlen bálványát, valamint a körülötte legyeskedő holdudvart: a felkapaszkodni vágyókat, a hatalmi játszmákat folytató elitet és az őket csodáló fiatal lányokat.

Jackie: Pablo Larraín filmjében a mindenki által kedvelt First Lady, Jacqueline Bouvier Kennedy (Jackie) portréját, különösen a dallasi merénylet utáni megpróbáltatásait mutatja be.

Az angyal: Pedro Almodóvar produceri közreműködésével készült film, Carlos Robledot, a ’70-es évek Argentínájának legkíméletlenebb bűnözőjét mutatja be. A korabeli sajtó Carlost külseje miatt az Angyal becenéven illette, bűnlajstromán rablás, gyilkosság, nemi erőszak is szerepelt.

A Viszkis: Antal Nimród filmje Magyarország legismertebb bankrablójáról szól, aki a '90-es években több mint 25 sikeres rablást vitt véghez. A médiában már-már a 20. századi Rózsa Sándorként hivatkoztak rá és sokan szimpatizálni kezdtek az elemelt pénz helyén viszkisüvegeket hagyó rablóval.

Az első áruló: Film Tommaso Buscettáról, aki kegyetlen bűnözőből vált Olaszország máig megosztó hősévé. Tanúvallomásának köszönhetően tudták térdre kényszeríteni a szicíliai maffiát.

+1 Skate Kitchen: A filmben testközelből láthatunk be a New York-i szubkultúra, többtízezres Instagramos rajongótáborral rendelkező valódi gördeszkasztárok életébe.


További válogatások

  • Sportfilmes válogatás Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes című új filmünk kapcsán 10 sportokról és sportolókról szóló filmet gyűjtöttünk össze.
  • 10+1 tengeres film az óceánok világnapjára Június 8-a az óceánok világnapja. Ennek apropóján összegyűjtöttünk 10+1 filmet, melyekben az óceánok vagy tengerek is fontos szerephez jutnak.
  • Magyar retrók 1998–2018 Papp Gábor Zsigmond magyar retró összeállításai, Budapesttől a Balatonig.
  • Nők az elnyomás ellen Az Esemény című filmünk megjelenése kapcsán válogatásunkban ezúttal olyan filmeket gyűjtöttünk össze, melyben nők veszik kezükbe saját sorsukat és vívják meg harcaikat az elnyomás ellen.