Barion Pixel
 

Amerikai sztárrendezők

Hosszú ideje Hollywoodban nagy presztízsűnek számító rendezők életművéből válogattunk egy-egy izgalmasabb darabot.

Woody Allen: Az óriáskerék: A rendező, aki évtizedekig minden évben forgatott egy filmet, de a #MeToo mozgalom őt is magával rántotta. Szakmai érdemeit ezzel együtt kár lenne elvitatni, Az óriáskerék például Tennessee Williams életművét idézi fel, és olyan sztárok remekelnek benne, mint Justin Timberlake és Kate Winslet.

Oliver Stone: Snowden: A rendező, aki egykor mindig nagyon aktuális tudott lenni, most visszatalált ehhez a korszakhoz. Életrajzi filmjében, amely javarészt a titkos dokumentumok kiszivárogata­tására, és annak következményeire fókuszál, Edward Snowdent Joseph Gordon Lewitt alakítja.

Jim Jarmusch: Paterson: A ‘80-as, ‘90-es évek egyik legnagyobb függetlenfilmes sztárja még ma is tud remekművet készíteni. Ennek ékes példája a Paterson, aminek hőse, egy kisvárosi buszsofőr (Adam Driver alakításában) művészi ambíciókat táplál.

Peter Farrelly: Zöld könyv: Dilibogyók és a Keresd a nőt! alkotója első komoly filmjével rögtön a csúcsra ért. Az afro-amerikai zongorista zseni (Mahershala Ali) és keménykezű olasz-amerikai sofőrjének (Viggo Mortensen) államokon átívelő barátsága a legjobb film, forgatókönyv és férfi mellékszereplő Oscar-díját nyerte.


További válogatások