Barion Pixel
 

A gyereknevelés nehézségei

Filmek arról, hogy a gyereknevelés a valóságban nem mindig csak öröm, hanem kihívások sokasága.

A második anya: A Brazíliában élő Val kénytelen volt hátrahagyni saját gyerekét, hogy dadaként egy jómódú családnál dolgozzon. Amikor az immár tinédzser lány hozzá költözik, elkerülhetetlenné válnak a surlódások.

Nővér: A 12 éves Simon állandóan felszökik a svájci síparadicsomba síléceket lopni, miközben az őt nevelő, munkanélküli nővére (Léa Seydoux) ipari városrészből keresi a kiutat.

Kafarnaum – A remény útja: A nyomorben felnövő, szüleit beperelő 12 éves fiú és testvéreinek története Cannes-ban a zsűri díját nyerte, majd Arany Glóbuszra és Oscarra is jelölték. Nem mellesleg az egész világot megríkatta.

Amerikai pasztorál: Philip Roth Pulitzer-díjas regényének feldolgozása az amerikai álom széthullásáról, egy gyermekét kétségbeesve kereső apa szemén keresztül. Rendező-főszereplő: Ewan McGregor.

Kontroll nélkül: Benni, a kilencéves kislány szemén keresztül pillanthatunk bele a német ellátórendszer működésébe. Mi történik, ha egy kezelhetetlen kislányt lehetetlen elhelyezni? A film rendezőnője Sandra Bullock főszereplésével már első hollywoodi filmjét forgatja.

 • A második anya

  feel good

 • Amerikai pasztorál

  dráma

 • Kafarnaum – A remény útja

  dráma

 • Kontroll nélkül

  dráma

 • Nővér

  dráma


További válogatások