Barion Pixel
 

Friss Hús 2021 – Queer Dreams

Június 25-ig elérhető! A legjobb LMBTQ+ tematikájú, nemzetközi rövidfilmeket válogatja össze évről évre a Friss Hús.


Eredeti cím
Queer Dreams
Rendező
Ország / Gyártás éve
Brazília, Németország, Magyarország 2021
perc
90 perc
Korhatár
16+
Felbontás
Full HD
Hang
Feliratok
  • angol

Budapest, zárt város / Budapest, Closed City (r. Konkol Máté, 2021, Magyarország, 13')

A magyar Péter (18) brit barátját, Adam-et egy személyes, de politikai töltetű sétára viszi Budapesten. Egy underground klubban, Adam közeledik Péter felé – akinek szembe kell néznie saját érzéseivel.

Hungarian Peter (18) is taking his British friend, Adam on a personal but politically charged tour around Budapest. In an underground club, Adam makes a move at Peter – who now has to face his own feelings.

Deine schöne Gestalt / Beautiful You (r. Bernadette Kolonko, 2020, Németország, 19')

Miközben Christine hiába igyekszik megnémult lányát újra beszédre késztetni, egy váratlan találkozásban van része: találkozik Leonore-ral, és vonzódik a nőhöz. Családi feladatai által vezetve, Christine lassan rájön, hogyan akadályozza saját szótlansága vágyainak kifejezésében.

As Christine tries in vain to get her mute daughter to speak again, she meets Leonore and is immediately drawn to her. Driven by the duties of family life, Christine becomes increasingly conscious of how her own speechlessness prevents her from expressing herself and her desires.

Mint egy Haiku / Like a Haiku (r. Andella Mirtill, 2021, Magyarország, 23')

Egy dokumentumfilmes diák filmet készít egy feltörekvő sushi séfről. Ahogy zajlik a forgatás, a film létrejötte háttérbe szorul, amikor a séf érzelmeket kezd táplálni iránta, amely tovább bonyolítja az eseményeket.

A documentary film student sets out to make a film about an up-and-coming sushi chef. As the shooting progresses, the film takes a back seat to the chef's ever stronger feelings that quickly complicate matters.

Fotos Privadas / Private Photos (r. Marcelo Grabowsky, 2020, Brazília, 20')

Rafa és Matheus egy fiatal pár akiknek egyszerre kell szembenézniük azzal az izgalommal és furcsasággal, amelyet egy harmadik fél jelenléte okoz lakásukban.

The young couple, Rafa and Matheus, have to face a weird and exhilarating situation caused by a third person in their apartment.

Csendes környék / A quiet neighborhood (r. Varga Gábor, 2021, Magyarország, 13')

Vajon képes lehet apa és fia áthidalni a közöttük húzódó szakadékot, ha mindketten tudják, hogy már nincs sok idejük hátra? András az egész életét arra tette fel, hogy otthont teremtsen a fiának, élete végén azonban azzal kell szembesülnie, hogy a ház, amit felépített, a halála utána üresen fog állni. Kristófnak nincs barátnője, sem gyermeke, fotózással keresi a kenyerét, és édesapját ápolja, mivel az öreg a betegsége miatt már nem tudna gondoskodni magáról. Hiába élnek azonban együtt néhány hónapja, kapcsolatuk hideg maradt, nem értik és nem ismerik egymást. Azonban amikor András egy este rájön a fia legféltettebb titkára, mindketten válaszút elé kerülnek: megpróbálják feltépni a közöttük feszülő csendet, és megkísérelnek közelebb jutni egymáshoz, amíg még lehet, vagy haladnak tovább az elfojtások és elhallgatások út­ján.

András spent his whole life trying to build a stable home for his son, but when he stumbles upon Kristóf's deepest secret, their relationship is tested. Can they connect with each other for the first time in their life now, when they only have a few months left?