BP Underground – Elektronikus zene

A BP Underground dokumentumfilm-sorozat harmadik epizódja, az Elektronikus zene bemutatja a budapesti elektronikus zenei színtér fontosabb szereplőit, elhelyezi és definiálja a műfaj sajátosságait, taglalja a kiterjedt zenei szcéna irányzatait.


Eredeti cím
BP Underground – Elektronikus zene
Rendező
Ország / Gyártás éve
Magyarország 2019
perc
101 perc
Korhatár
12+
Felbontás
Full HD
Hang
Feliratok
  • angol
Elérhető
2023-03-14

Többek között arra is keresi a választ, hogy hogyan formálódott az elektronikus zenei szcéna és a party kultúra. Mint egyfajta korlenyomat, visszaidézi a 90-es évek hangulatát, amikor menő volt Acid Party-ra járni, mindenkit a Rave érdekelt, bejött a Goa Trance, a legjobb bulik pedig a Katlanban vagy a Frankhegyen voltak.

A film olyan csomópontokat érint többek között, mint az FMK, Kultiplex, Supersonic, Fáklya Klub, Trafó, Zöldséggyümölcs, Csacsacsa, Jailhouse, Merlin, West Balkán, Cinetrip, Corvin-tető, Ozora, Alkotótábor, vagy épp a Patex Klub. Ki az az Oleg, Naga, Titusz, Shuriken, AMB, Palotai, Cadik, Prieger Zsolt, Yonderboi, Zságer Balázs, és milyen zenekar a Korai Öröm vagy az Anima Sound System?

Csakúgy, mint a sorozat többi epizódja, ez a film is sajátos képi világgal és sok archív felvétel segítségével idézi meg a közeg kialakulását és virágzását.

  • Vidd hírét!

Hasonló filmek